Да се помолим за България!

1
Бог да пази България и всички нас!
Бог да пази България и всички нас!

ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗА БЪЛГАРИЯ

В този светъл и даряващ надежда християнски празник да се помолим за тези, които не могат да отрупат трапезата си с ястия и няма кой да им донесе подаръци. Доброто е за всеки ден, но на Коледа с още по-голямо смирение трябва да благодарим на Бог за това, което имаме и да направим каквото зависи от нас, за тези, които са онеправдани.

Да се помолим за хората, които днес сами посрещат Рождество Христово. За децата, на които няма кой да им купи пуловерчета "Ралф Лоурен" и да ги показва във фейсбук, за децата, чиито родители са прогонени далеч да си изработват хляба.

Да се помолим за възрастните, които изнемогват с мизерните пари, отпускани им от държавата, която десетилетия наред е прибирала от тях осигуровките им всеки месец. За тези, които виждат синовете си и дъщерите си веднъж в годината и дори по-рядко. За тези, които са изхвърлени от домовете си за дългове. За тези, които вместо коледни картички, получават призовки от съдебни изпълнители.

Да се помолим и за българския народ. Да бъдем силни във вярата си и смели войни на Доброто. Да помним, че отчаянието е голям грях, а винаги има надежда за утре и за спасение. Да се върнем към духовността и светлината в душите, а не да се вкопчваме в материалното, защото никой нищо не е занесъл отвъд. Да знаем, че Злото съществува и трябва ежедневно, смело и с открито сърце и вяра да се борим с него!

Да се помолим и за България, за нейното спасение, което зависи от всички нас. Защото ние, българите, сме едно голямо семейство, а България е нашият единствен дом. Да се помолим Бог да ни даде сили да се преборим с външните и вътрешни врагове на Родината ни и да излезем от тази катастрофа още по-силни и горди с духа на българите!

Бог да пази България и всички нас!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари