Д-р Теодор Оджаков: Искрен Веселинов е кандидатът, който олицетворява дясното простанство в Русе!

2
Искрен Веселинов е един силен кандидат за кмет
Искрен Веселинов е един силен кандидат за кмет

Доктор Теодор Оджаков е роден в Русе през 1963 година. Той е наследствен лекар, русенец трето поколение. Синът му също продължава семейните традиции, завършил е  медицина в София. Теодор Оджаков е известен общественик и политик, четири години лидер на СДС в дунавския град след 2008 година. Общински съветник и председател на Здравната комисия в Община Русе в периода 2007-2011 година.

-    Господин Оджаков, Вие сте били лидер на СДС-Русе, общински съветник, отлично познавате десните сили в града. Каква е в момента ситуацията тук в дясното пространство? 

-    Тя не се различава много от ситуацията в дясното пространство в цяла България. След периода Костов 2001-2007 година и сериозните промени, свързани с демокрацията у нас, то е в незавидно положение. Причините са най-различни и са коментирани много. Лошото е, че сега в същата ситуация изпада и лявото пространство, което не е много добре за политиката и перспективите пред държавата, както и за демокрацията. Дясното пространство практически се разпиля! Сега виждаме едни, къде успешни, къде не, опити за обединяване, под формата на Реформаторски блок. Дано десните избиратели да не бъдат разочаровани за пореден път!

-    А къде слагате ГЕРБ?

-    Като бивш председател на СДС, имах доста резерви спрямо тях и доста сериозни сблъсъци, от които пострадах и лично. Смятам, че ГЕРБ наистина се опитва да направи нещо, но му липсва потенциал, липсва му експертиза. Време е според мен да се отворят малко повече към хора с опит и капацитет. 

-    А не съсредоточават ли доста власт напоследък в ръцете си, по примера на не толкова далечното минало – БСП?  Президент, правителство, парламент, че и доста кметове из страната...нещата не отиват ли към монопол на властта? Тук в Русе дълго време се говореше, че Реформаторският блок и Патриотичният фронт ще излязат с обща кандидатура, за да могат успешно да конкурират представителя на ГЕРБ и настоящ кмет Пламен Стоилов? Това, че те ще участват с двама отделни кандидати, няма ли за пореден път да улесни управляващите?

-    Слабостта на останалите партии води до концентрацията на властта в ръцете на ГЕРБ. Липсата на силно ляво и дясно пространство води точно до монопол – получаване на много силни позиции и много власт в една партия. Един от големите проблеми на дясното пространство, на политиците у нас, е липсата на диалог. Разделението между Патриотичния фронт и Реформаторския блок, до което се стигна на базата на големите амбиции и претенции на представителите на реформаторите в Русе, които явно целят лични облаги, наистина ще улесни ГЕРБ!

-    Кои според Вас ще са основните претенденти за кметския пост в Русе?

-    С големи шансове да спечели е Пламен Стоилов от ГЕРБ. Успешно може да го конкурира представителят на Патриотичния фронт Искрен Веселинов, който предлага по-радикални идеи, засягащи голяма част от младите хора, той със сигурност ще бъде фактор. Бившият кмет Божидар Йотов, излъчен от БСП,  също има известни позиции, натрупа негативи, но и доста позитиви! Най-вероятно отново ще се стигне до балотаж! Тенденциите в Русе са такива, че много трудно някой печели на първи тур!

-    Очаквате ли, при един евентуален балотаж, Реформаторският блок да застане зад кандидата на Патриотичния фронт Искрен Веселинов?

-    Смятам, че Искрен Веселинов е един силен кандидат за кмет. Той е млад човек, но вече с дългогодишен политически опит. Такава рутина не се придобива за два-три дни и ние, русенци, не трябва да пропуснем шанса си да се възползваме от познанията на Веселинов! Смятам, че именно това е кандидатът, който може да олицетворява дясното пространство в Русе, има качествата, знанията и експертизата да направи обединението вдясно, да въведе ред и справедливост в Община Русе. За мен няма нищо по-разумно от това, ако се стигне до балотаж, Реформаторският блок да подкрепи кандидат, който вече е доказал и то неведнъж, че има дясна ориентация

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари