Д-р Мехмед: Ако бяха избухнали всички експлозиви, Ветово нямаше да го има

19
Ветово още не могат да повярват, че са се разминали на косъм с истинска трагедия
Ветово още не могат да повярват, че са се разминали на косъм с истинска трагедия

Прокуратурата в Русе разследва случая във Ветово, при който мъж пострада след взрив на тротилова шашка, а в дома му бяха намерени големи количества експлозиви.

След инцидента 51-годишният минен инженер все още е в болница без опасност за живота, а хората от Ветово още не могат да повярват, че са се разминали на косъм с истинска трагедия, предава Русе Медиа.

Атанаска Иванова живее в непосредствена близост до къщата, в която е станал взривът. Новината, че в дома на съседа й са намерени големи количества експлозиви истински я шокира.

„Изненадах се, защото той е с висше образование, той завърши в София минния техникум, работил е долу на рудника, но че ще има такова количество, просто не ми е минало през ума, че може да има такива боеприпаси и какво може да стане“, казва жената.

Разследващите са открили в къщата 11 кг тротил и 8 кг амонит, както и детонационни шнурове. Красимир Стойков, който пръв се е притекъл на помощ при инцидента, не е изненадан от находките.

„Пред мен нищо не спомена, но след като ние се познаваме ветовчани, знам къде е работил и очаквахме, че може и да има“, обяснява служителят в дирекция „Обществен ред и сигурност“.

Все още не е ясно защо мъжът е държал у дома си взривните вещества и дали взривът вчера е обикновен инцидент. Местните споделят, че той имал лични проблеми.

„Защо е бил вкъщи, отпуска ли, какво е бил, защо, не мога нищо да кажа, в семейството всеки себе си знае, те са по-затворени, не общуват много“, казва още Атанаска Иванова.

„Има различни версии, но в крайна сметка това е работа на прокуратурата и на органите на полицията. Недопустимо е според мен в центъра на Ветово, в частен дом, да бъдат съхранявани такова количество взривни вещества. Ако бяха взривени всички, Ветово днес нямаше да го има“, казва кметът на община Ветово д-р Мехмед Мехмед.

Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари