Д-р Камен Кожухаров: Сградата на КОЦ, с отнесения покрив, е опасна

2
Персоналът на онкоболницата ще се мести в помещения на старата сграда на окръжната болница
Персоналът на онкоболницата ще се мести в помещения на старата сграда на окръжната болница Видео: NOVA

Мощна буря премина през Русе вчера

Силни ветрове, проливен дъжд и градушка удариха града.

Улиците се превърнаха в реки, а силните пориви на вятъра събориха клони. Вятърът е бил толкова силен, че чадъри на заведения са прелетели през междублоково пространство.

Големите улици са разчистени, продължава преместването на паднали дървета от по-малките пресечки и междублоковите пространства. Наводнени са обществени сгради, а покриви бяха отнесени. Протекла е и Художествената галерия. Част от покривите на Регионалната библиотека и онкологичната болница са разрушени.

Според д-р Кожухаров опасност за пациентите няма, защото щетите са в административната част. "Вчера имаше опасност да паднат ламарините, които се бяха огънали под напора на вятъра. Бригада махна нестабилната конструкция и сложи найлон за оранжерия. Щом от едната страна има разрушения смятам, че сградата вече е опасна", посочи той пред камерата на NOVA.

По думите му в старата сграда на окръжната болница има помещения, които могат да се ползват за административна работа след саниране. "Кметът каза, че всичките ни разходи за належащ ремонт ще бъдат покрити, но по-сериозен ремонт се съмнявам, че има смисъл да се прави на тази сграда", коментира лекарят.

Повече по темата вижте във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Да видим сега
    "Общината активно ще поддържа общинските лечебни заведения....." Това е записано в предизборната програма на БСП и г-н кмета. Сега е точното време да видим изпълнението на обещанието!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари