Д-р Искра Генева изпрати благодарствено писмо до ОДМВР - Русе

1
Шефката на РЗИ благодари за саможертвата на полицай, спасил малката Хера по време на пожар
Шефката на РЗИ благодари за саможертвата на полицай, спасил малката Хера по време на пожар

Русенка благодари с писмо на полицай, който спасил кучето ѝ при пожар в жилищен блок

Това съобщи собственичката на животинчето Искра Генева - изпълняващ длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе, предава БТА.

Инцидентът е от 8 декември тази година. Както  вече писахме тогава, огънят лумна около 18.00 часа в апартамент на първия етаж в блок в централната част на града. От жилището бе евакуирана жена.

"Пожарът избухна в апартамента под нашето жилище. Връщах се от работа, когато синът ми се обади по телефона. Каза ми, че нашето малко петмесечно кученце е заключено и не му разрешават да се качи и да го изведе от дома, защото опасността да се задуши е много голяма. Надявам се, ще ме разберете, че домашният любимец е като член от семейството. И на мен не ми позволиха да се кача, за да изведа Хера. Тогава един млад полицай взе ключовете от ръцете ми, попита ме къде точно е домът ни и без маска се втурна в кълбетата дим, за да спаси кученцето. Когато излязоха двамата живи и здрави, освен благодаря нищо друго не можах да кажа", разказва д-р Генева.

Русенец към полицай, спасил кучето му от пожар: Искам да има повече хора като теб!

Тя обясни, че полицаят пожелал анонимност.

"Искам много хора да научат за постъпката му. В тези трудни за всички времена да се втурнеш да спасяваш петмесечно кученце и то без да мислиш за последствията за твоето здраве е подвиг", обяснява д-р Генева.

Тя е изпратила благодарственото писмо до директора на областната дирекция на МВР в Русе и до министъра на вътрешните работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари