Д-р Галина Аръшева е изродила най-много бебета в УМБАЛ "Медика"

5
Акушерката Мерал Фикрет пък е най-младият член на екипа на болничното заведение
Акушерката Мерал Фикрет пък е най-младият член на екипа на болничното заведение Снимка: Община Русе

Акушерката Мерал Фикрет пък е най-младият член на екипа на болничното заведение

С традиционното измиване на ръцете бе отбелязан днес Денят на родилната помощ - Бабинден, в двете русенски университетски болници „Медика“ и „Канев“.

Изразявам огромна благодарност за трудните моменти, които вие преодолявате като екипи, и за спокойствието и увереността, които вдъхвате на семействата, когато пристъпят към този изключително важен и емоционален за тях момент“, обърна се към болничните екипи кметът на община Русе Пенчо Милков, научаваме от Община Русе.

В УМБАЛ „Медика“ празничният ритуал за Бабинден изпълниха акушер-гинекологът д-р Галина Аръшева, която е изродила най-много бебета през изминалата година, и акушерката Мерал Фикрет - най-младият член на екипа.

В Университетска болницаКанев“ взеха участие началникът на отделението по акушерство и гинекология д-р Светла Христова и дежурните в родилна зала акушерки Галина Рашкова и Красимира Антонова.

Официални гости в двете болници бяха областният управител Данаил Ковачев, председателят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, ректорът на Русенския университет проф. д-р Кангалов и деканът на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ проф. дн Никола Събев.

През 2023 г. в УМБАЛ „Медика“ се раждат 311 деца – 166 момчета и 145 момичета, като близнаците са общо 5 двойки. Най-младата майка е била на 17 г., а най-възрастната – на 45 г. В отделението по акушерство и гинекология са потърсили помощ пациентки от цяла Северна България, както и от гражданки на Украйна, Русия, Англия и Китай. От болницата отбелязват, че на фона на отрицателния демографски прираст за страната, раждаемостта в „Медика“ се е увеличила с 64 бебета за изминалата година. Повишила се е бройката и на естествените раждания - повече от половината от всички раждания в болницата, което за екипа на отделението е много добър показател.

Отделение „Акушерство и гинекология“ на УМБАЛ „Канев“ изпраща 2023 г. с 964 родени бебета - 508 момчета и 456 момичета. Двойна радост в дома са посрещнали 21 семейства.

Най - голямото бебе е родено с тегло 4740 гр., а най – малкото – с тегло 600 гр. И двете са момчета. Най- младата родилка през 2023 година е едва на 14 години. От родилите чужди гражданки доверие на болницата са гласували майки от Украйна, Филипини, Сирия, Румъния, Швеция и Нидерландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    123
    На алисето чобанките
  • 5
    3
    Невежа
    Този с букетите кой и какъв е?
  • 4
    2
    Симона
    Изродила,много е некомпетентна тази,тъпа е.
  • 5
    1
    В очакване
    А Кикито с големия корем кога ще го изродят, може и близнаци да има.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари