Д-р Биляна Цветанова: В кръводарителния център не търгуваме с кръв!

5
Търговците с кръв твърдят пред гражданите "Те тези вътре с нас работят", но това не е вярно, обясни временно изпълняващият длъжността началник ОТХ
Търговците с кръв твърдят пред гражданите "Те тези вътре с нас работят", но това не е вярно, обясни временно изпълняващият длъжността началник ОТХ

Не сме част от престъпната схема!

Временно изпълняващият длъжността началник на Отделението по трансфузионна хематология в Русе д-р Биляна Цветанова поиска да се обърне към гражданите, които пишат, че работещите в кръводарителния център са част от престъпната схема с търговията с кръв.

Тя изпрати писмо с позицията си до редакцията ни, което публикуваме без редакторска намеса:

Причината, поради която съм се въздържала от отговор на всички писания и обвинения е, че е обидно и унизително да се оправдавам за немислимото и несъвместимото с дълга ми на лекар и човек.                       

От години дарителската система е оставена от държавата на "самите давещи се".

Има множество нормативни актове как да се извърши кръвовземане, да се обработи, изследва и прелее кръвта, но не и откъде да се набавят нужните количества кръв. Трайно липсват редовни и истински безвъзмездни кръводарители като г-н Иво Минчев. Те се броят на пръсти и ние ги знаем поименно. В резултат пред всеки център за кръводаряване се вихрят необезпокоявани групи търговци на кръв. Те биват периодично арестувани, следствени и пак отново и отново са тук, все повече. Говорейки на гражданите, че "Те тези вътре с нас работят"!                                                         

Уважаеми граждани на Русе, ние работещите в отделението по трансфузионна хематология, идваме на работа ден след ден, изпълняваме ПОЧТЕНО и денонощно задълженията си към пациентите в целия регион. Нашите близки четат вашите мнения и ни питат "Ти защо още работиш там, как понасяш това?" Истината е, че обичаме професията си, но никой не може дълго да работи под дъжд от обиди, лъжи и заплахи.     

Бъдете здрави и подавайте сигнали в полицията при всеки досег с търговия със здравето!

Д-р Биляна Цветанова, временно изпълняващ длъжността началник ОТХ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    18
    Даскалов
    Страдам от анемия и редовно съм пациент МБАЛ "Канев" и ми се подсилва хемоглобина с преливане на по 2-3 сака кръв. Винаги съм принуждаван сам да си осигурявам тази кръв, като лекуващите ме лекари ме съветват да купя от "циганите" дето се подвизават пред кръводарителния център необходимото количество, а един сак го търгуват по 200 и повече лева. Аз съм човек на възраст и не останаха роднини и приятели. От къди да взема примерно три сака ако не прибегна до техните услуги? Никой не ми признава че на младини бях редовен кръводарител с над 20 дарения. Нека най- после да се намери начин по здравна каса да се осигуряват необходимите количества, а не да се източва за щяло и нещяло!
  • 1
    17
    Ай, майчицееее
    Аххх, ти да видиш! Тя била ходила на работа ден след ден. Ама за тия които си губят работния ден само за да ги върнат поради измислени причини не споменава нищо! Как нейните близки я питали как понасяла това ?!?! Егати наглостта! А нашите близки, които берат душа и които разчитат на нашата кръв???? Какво да им обясним? Че сме рекетирани да теглим бързи заеми за да платим за кръв !!! Ние кръв имаме, даваме я, но в отделението ти ни РЕКЕТИРАТ! За да изригне толкова народ очевидно има причина!
  • 11
    16
    1234
    Циреят в русенското отделение по кръводаряване е толкова набъбнал, че ако се пукне смрадтта ще бъде нечовешка. На Биляна Цветанова ли да вярвам или на собствените си очи и преживявания, както и на тия на 10-ки мои приятели, които споделят едно и също! А то е - безплатните кръводарители се връщат за да има бизнес за тъмнозелените. Естествено, че Цветанова ще каже така! Изобщо не сме убедени, че не е в схемата. Ама къде е управителя на УМБАЛ-а !?! Или той е изненадан от проблема? Толкова ли не можа за толкова години да сложи една шатра пред кръводарителния център, че тия отхвърлените заради "високо кръвно" да си го сверят моментално с независим медик /нека е от БЧК, примерно/. И да свери какво ще се случи. Ами аз ще ви кажа името на предишния "патрон" с търговията на кръв - Сурай. Даже и леко се размина битката ми с него. Той пък после взе, че умря. Но от тогава аз кръв в Русе не дарявам. Ей ми го Плевен, на час и половина път. Че и когато имам работа в София го съчетавам. Как пък един път не ме върнаха от там ?! По други протоколи ли работят?! Абсолюютно убеден съм, че има организирана престъпна група в Русе по отношение на кръводаряването!
  • 6
    15
    Стекли
    И като я познаваш тази Билян а,шефката,е па и кажи по живо да действа,не да гледа и мьлчи,явно е мекотело Ун човек!Там трябва деен ,нахален човек,шеф!За да има резултати!Само да ми обяснява колко са честни и изпълнителни,не е достатъчно!!
  • 8
    14
    до 13
    А ние я познаваме СЕГА и знаем как действа. Остави милите детски спомени, добър опит направи, имаш червена точка.:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари