Над 20 души дариха безвъзмездно кръв след подета от Иво Минчев кампания

1
Според него, масовото кръводаряване е най-ефективният начин за борба с "кръвната мафия"
Според него, масовото кръводаряване е най-ефективният начин за борба с "кръвната мафия" Видео: Кис 13

Над 20 души дариха безвъзмездно кръв в Русе.

Това стана в отделението по трансфузионна хематология в Университетска болница "Канев" по инициатива на дългогодишния активен кръводарител Иво Минчев.

Първомартенската кампания е свързана с борбата с т.нар. "Кръвна мафия". Тя има символичен характер, защото на всички е ясно, че няколко дни след това търговците на кръв отново ще се наредят около Отделението по трансфузионна хематология в Русе, смята Иво Минчев, предава Кис 13.

Според него, масовото кръводаряване е най-ефективният начин за справяне с проблема. Оказва се, че безвъзмездните кръводарители в отделението по трансфузионна хематолгия са не повече от 30-40 на година.

Според Иво Минчев може да се направят много неща, за да се стимулира безвъзмездното кръводаряване.

Кръводарители се приемат всеки работен ден от 07:30 до 12:00 часа в отделението по трансфузионна хематология, като безвъзмездните минават с предимство без да чакат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари