Чуждите министри ще спят за 285 лева у нас

1
Министерството на българското председателство на ЕС обяви обществена поръчка за осигуряването на хотелско настаняване
Министерството на българското председателство на ЕС обяви обществена поръчка за осигуряването на хотелско настаняване Снимка: БГНЕС

Министерството на българското председателство на ЕС през 2018 г. обяви обществена поръчка за осигуряването на хотелско настаняване на ръководителите на делегации и придружаващите ги лица, обяви БГНЕС.

Общата стойност на поръчката възлиза на 515 000 лв., с ДДС, а броят на нощувките, които трябва да бъдат осигурени срещу тази сума са 1808, което прави по 285 лв. на нощ за ВИП-персона.

В периода на Българското председателство на Съвета на ЕС, през първата половина на 2018 година София ще бъде домакин на повече от 200 събития с очаквани над 20 000 делегати, предимно от държавите-членки на Европейския съюз. По програма повечето събитията в страната ще са с продължителност 2 дни. Форматите на делегациите включват участие на всички държави-членки на ЕС, както и представители на другите институции на ЕС, като Европейската комисия, Генералния секретариат на Съвета на ЕС, Европейската служба за външна дейност и др.", пише в документацията към обществената поръчка.

Прогнозата на Министерството на българското председателство на ЕС сочи, че 1492 ръководители на делегации, т.е. министри или премиери, както и до едно придружаващо лице ще имат нужда от настаняване. Общият брой на нощувките възлиза на 1808. Друго от изискванията на обществената поръчка са: хотелите да са с 4 или 5-звездни, да са построени преди не повече от 10 години или напълно реновирани, ако са по-стари, да се намират в радиус до 2 километра от Националния дворец на културата, както и да разполагат с капацитет за настаняване от минимум 150 стаи.

560 000 лв. ще струва на държавния бюджет превоза на членовете на делегациите, които ще бъдат транспортирани по предварително зададени маршрути в пределите на София. Срещу тези пари ще бъдат наети автобуси, които ще превозват чуждестранните гости от хотелите до центровете, в които ще се провеждат заседания – основно НДК и Дом №2 на Резиденция "Бояна", както и до ресторантите, в които ще се провеждат работните вечери. Обявяването на обществени поръчки за българското председателство на ЕС продължава и в следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари