Чуждестранен инвеститор оглежда летище "Русе"

1

Посредници на потенциален европейски инвеститор от авиационния сектор пристигнаха в България за оглед на летище „Русе“.

Делегацията, която е на посещение в Русе по покана и инициатива на евродепутата  Андрей Новаков бе посрещната от кмета на общината Пламен Стоилов.

Основна цел на двудневното посещение в Русе бе да се проучи възможността гражданското летище в града да бъде възобновено, като се превърне в пътнически и карго център за региона. Част от програмата включваше оглед на летището, пътническия терминал, полосата за излитане и кацане, пътеките за рулиране, площадките за престой и прилежащата инфраструктура.

Една от обсъдените възможности по време на посещението са нужните инвестиции в летищеРусе“, които ще позволят то да обслужва вътрешни полети до София и международни товарни полети. Според представените на инвеститорите анализи, почти 1000 души пътуват между Русе и София ежедневно. Предварителните разчети показват, че ще са необходими малко над 28 млн. евро.

Преимущество на летището е географското му положение, което е предпоставка за изграждането на мултимодален транспортен център за товарен транспорт между летището, пристанището, сухопътен и железопътен транспорт. През Русе минават два европейски транспортни коридора - 7 и 9.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Българина търпи, търпи ииии като му кипнеее... става и отива в Англия да бере ягоди...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари