Чужденци изкупиха всички свободни къщи в селце край Варна

1
Чудното място с уникална природа, панорамна гледка и чист въздух
Чудното място с уникална природа, панорамна гледка и чист въздух

В китното селце Осеново край Варна, което може да претендира за едно от най-красивите в България, няма свободни къщи за продажба, изкупиха се.

Чудното място с уникална природа, панорамна гледка и чист въздух е избрано за живот от 390 души, научаваме от bgtourism.bg. В Осеново, освен българи живеят общо 11 етноса – британци, италианци, гърци, арменци, евреи, руснаци, украинци, турци и др. Селото е само на 3 км от Златни Пясъци, на 4 км от Кранево и на 7 км от Албена. Само 17 км ги делят Осеново и Варна, а учениците от селото ходят в училището в село Кичево.

„Свободни къщи за продажби няма, но празни места се изнамират. Декарът се продава средно за 15 000 евро, но в зависимост от локацията достига и до 50 000 евро”, сподели кметът Данко Бакалов.

В селото живеят и млади семейства, които пътуват за работа до Варна, а след това се прибират в прекрасното село. Интернационалното село, в което има една дузина представители на европейските държави, учи своите новодомци от чужбина по-бързо да научат български.

Често в уроците се включва и кметът, който помага на рускоговорящите.

„Спомням си, че преди време професор Чирков бе посочил, че въздухът в нашето село е чист и се равнява на този в Сандански. Мнозина наричат селото ни Малката Калифорния”, споделя кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари