Член на комисия от подвижна COVID секция в Русе: Не ни е страх

1
Всички членове на комисията ни са хора, които са в някакъв контакт с ковид, обясни Татяна Драгнева
Всички членове на комисията ни са хора, които са в някакъв контакт с ковид, обясни Татяна Драгнева Видео: Русе Медиа

Четири подвижни секции за избиратели в община Русе потеглиха в 7:40 часа от Районната избирателна комисия-Русе.

Две от тях са за хора с увреждания, а други две – за болни от коронавирус и карантинирани.

Неочакван проблем изникна за едната ковид секция, където се оказа, че автомобилът не може да събере всички членове на комисията. На предишните избори са били петима души, а сега са седем. „Колата е за петима пътници и един шофьор. Затова единият от членовете на комисията ще остане в секцията, а когато се върнем от селата в Русе, ще се сменят“, обясни Захари Симеонов, предава Русе Медиа.

Двете ковид секции имат около 50 адреса по селата и в Русе, които трябва да обиколят. Възможно е броят им да се увеличи до края на изборния ден, тъй като до следобедните часове избиратели под карантина или изолация могат да подават заявления за гласуване с подвижна урна.

Всички членове на комисията ни са хора, които са в някакъв контакт с ковид и със ситуацията, тъй че не ни е страх. Надяваме се всичко да мине безпроблемно“, сподели Татяна Драгнева.

Подвижните секции за хора с увреждания ще обслужат и дома за възрастни хора „Милосърдие“, където има 21 лежащоболни. Отделно имат други 49 адреса. „Минаваме, даваме им една бюлетина за президент, излизаме от стаята, те си гласуват. Пускаме отрязъка в кутийката, след това те си пускат, подписват се, попълваме документите от личната карта, след това даваме другия кочан за народни представители“, обяснява Пенка Илиева от подвижната секция.

Подвижните секции за хора с увреждания в Русенска област са общо шест, като освен двете в Русе има още две във Ветово и по една в Бяла и Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари