БСП получи 71 председателски места в Секционните комисии в Русе

3
Местната коалиция беше оставена без нито един председател и обжалва решението в Административния съд
Местната коалиция беше оставена без нито един председател и обжалва решението в Административния съд Видео: Кис 13

"БСП за България" получи 71 председателски места в Секционните избирателни комисии в Русе.

Това стана след обжалване в Административния съд на решението на Общинската избирателна комисия от 29 септември, с което местната коалиция беше оставена без нито един председател, информира Кис 13.

Според указанията на Административния съд от ОИК са изготвили матрица, която е съобразена с постъпилите писмени предложения, изричното изявено становище на "ВОЛЯ" и пълното удовлетворяване на две парламентарни партии – "Обединени патриоти" и ДПС. Следващата стъпка при попълване на матрицата е да бъдат определени длъжностите в ръководствата, като се започне от председателите. При разпределянето им е спазени стриктно процентното съотношение според големината на парламентарните групи от Методическите указания на ЦИК.

Изготвеното предложение е било предоставено на ГЕРБ и "БСП за България" и след одобрение от тяхна страна е изготвена окончателната матрица. Така със свое решение Общинската избирателна комисия назначава Секционните избирателни комисии на територията на община Русе, съгласно предложението на партиите и коалициите, при липсата на постигнато съгласие и направено предложение на кмета на община Русе и утвърждава списъците на резервните членове както и броя на ръководството в СИК.

Оконачателното разпределение на председателските места е 100 за ГЕРБ, 71 за коалиция "БСП за България", 26 за "Обединени патриоти" и 13 за ДПС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари