Читалището в Новград празнува 90-годишен юбилей

0
Празничните прояви ще продължат три дни
Празничните прояви ще продължат три дни

Три дни ще продължат празничните прояви, посветени на 90-годишния юбилей на Народно читалище „Христо Ботев“ в Новград.

Честването ще започне в петък /8 септември/ в 17:30 часа с откриването на изложба на Иван Светлозаров. Петокласникът от местното училище ще представи тематична поредица от рисунки и фотографии. Това е първата мащабна изява на младия творец. Концертната програма в събота ще започне в 16 часа в салона на читалището. Организаторите са предвидили тя да премине в шест части като се представят всички самодейни групи и състави.

По покана на читалищното настоятелство емоционалният градус ще повиши танцува група „Фламинго“, актьори от Русенския театър и хумористи. По време на празника ще бъде отделено специално внимание на ветераните самодейци, които са съхранили и предали българските народни традиции. Жителите и гостите ще се включат и в официалното откриване на Славянския културно информационен център. Целта е да се проучат и популяризират традициите и обичаите на славянските народи. Ще се търсят възможности  за осъществяване на контакти между културни институции от различни държави.

В неделя за втори път на площада в селото ще се проведе празникът „Обичаите по нашенски“. Самодейци от всички населени места в общината ще пресъздадат характерни традиции на местното население от района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари