Четири села не смеят да заспят

0
Река Стряма излезе от коритото си и заплашва да залее селата
Река Стряма излезе от коритото си и заплашва да залее селата

Река Стряма излезе от коритото си и заплашва да залее четири села в Пловдивско.

Най-голям е рискът зае жителите на село Трилистник, където дигите на реката са скъсани на 3 места. Потенциален риск има за къщите в ниската част.

Хората в селото не смеят да заспят, защото горчивият спомен от последното наводнение е от преди 2 години, когато водата стигна до къщите им, ги държи нащрек.

Освен домовете на хората напълно реален е рискът да бъде потопена под вода и пречиствателната станция. В нея са инвестирани 1,2 млн. лева. От началото на годината досега кметът три пъти е писал докладни до институциите по този въпрос, но без резултат.

Междувременно земеделските производители от Белозем сигнализират и за друга опасност. Голяма част от каналите на „Напоителни системи" не са почистени и при първия по-сериозен порой ще наводнят продукцията им и хиляди декари земеделски площи.

Спешно чистене на каналите започна в района. Проверка на общинската администрация пък установи 66 опасни язовира в Пловдивска област.

На собствениците на опасните язовири са издадени предписания да отстранят нередностите. Започнало и контролирано изпускане на опасните язовири.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари