Черно море би Дунав с 2:0

0
Тимът на рожденика Людмил Киров успя да отправи едва три точни удара във вратата на своя противник
Тимът на рожденика Людмил Киров успя да отправи едва три точни удара във вратата на своя противник Снимка: Gong.bg

Отборът на Черно море започна 2020 с лесен успех над Дунав в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Възпитаниците на Илиан Илиев взеха трите точки след победа с 2:0.

Головете за варненци реализираха Патрик Андраде и Матиас Курьор, който направи своя повторен дебют за Черно море.

Гостите определено бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, докато съставът на „драконите” разочарова с представянето си, особено в предни позиции. Тимът на рожденика Людмил Киров успя да отправи едва три точни удара във вратата на своя противник, информира Gong.bg.

Срещата на Градския стадион в Русе започна отлично за гостите. Футболистите на Черно море взеха инициативата още от първата минута и само пет по-късно натискът на „моряците” даде резултат.

След поредната атака за Черно море отляво, Матиас Курьор проби и стреля към вратата, но топката рикошира в защитник на Дунав. Мартин Минчев също отправи изстрел, но и той бе блокиран, за да попадне коженото кълбо в непокрития Патрик Андраде, който не сгреши с удар от около десетина метра.

След близо четвърт час домакините бяха много близо до изравняването, но Стефан Христов не се възползва по най-добрия начин от грешка в отбраната на варненци. Бранител на Черно море се опита да върне топката към вратаря Митрович, но пасът му бе пресечен от Христов. Футболистът на Дунав обаче си поведе дълго топката и позволи на стража на гостите да изчисти напред.

В 28-ата минута Мартин Минчев направи непростим пропуск. Той бе изведен отдясно от Исмаил Иса, надбяга бранител на Дунав и стреля силно по диагонала. Вратарят на домакините не успя да реагира, но за лош късмет на Минчев, топката срещна десния страничен стълб.

Втората част започна с добра възможност за домакините. След центриране от корнер Стефан Щерев се включи от втора позиция и стреля с глава, но не успя да насочи топката към вратата на Митрович.

В 53-та минута тимът на Илиан Илиев успя да удвои преднината си и до голяма степен да осигури успеха на варненци. Исмаил Иса бе изведен много добре отляво, напредна и след като навлезе в наказателното поле, стреля по диагонала. Благой Макенджиев реагира много добре и изби топката. Коженото кълбо обаче попадна в Мариас Курьор, който нямаше как да сгреши от отлична позиция. Халфът вкара първия си гол след завръщането си на стадион „Тича” през зимната пауза.

0:1 Андраде 5', 0:1 Курьор 53'

Стадион: Градски, Русе

Рефер: Николай Йорданов

Дунав: Благой Макенджиев, Диян Димов, Росен Колев, Михаил Милчев, Александър Исаевски (Любен Николов), Свилен Щерев (Фернандо Кавалканте), Ивайло Лазаров, Петко Цанков, Юлиан Ненов (Григор Долапчиев), Митко Митков, Стефан Христов

Треньор: Людмил Киров

Черно море: Миодраг Митрович, Цветомир Панов, Стефан Станчев, Даниел Димов, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Матиас Курьор, Исмаил Иса, Родриго Енрике, Виктор Попов, Патрик Андраде

Треньор: Илиан Илиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари