Ченгета и ММА бойци зад „вноса“ на нелегални имигранти

0
Готвят нов канал за трафик на бежанци
Готвят нов канал за трафик на бежанци

Нова криминална схема за трафик на бежанци осветли източник от спецслужбите, алармира BIG5.bg.

Смята се, че каналът трябва да заработи в следващите месеци, тъй като няколко от големите действащи досега „пътища“ на бежанците вече са компрометирани от разследващите. Висшестоящ униформен служител ни алармира, че зад канала стои организирана престъпна група от екс боксьори, ММА бойци, бивши ченгета и охранители от столични дискотеки.

Гангстерите вече са успели да уговарят възрастни хора, основно от столичния квартал „Овча купел“ и няколко други региона на София, да отдават под наем жилищата си, където да приютят временно сирийци, иракчани и всякакви незаконно преминали границата мигранти. Договорите за наем се сключвали с хора с редовни български карти за самоличност, но узаконените отношения били само маскировка. Всъщност, в жилищата щели да се настаняват по 15-20 бежанци, превръщайки ги в истински бардак.

Особено активни в уреждането на канала били 25-годишният Теодор Д., бивш охранител в известната столична дискотека и 22-годишният Петър Г. Т., в момента безработен, който се занимавал с мокри поръчки и бил известен с навика си да пребивава по-слабите по тренировъчните зали. Гаменът живеел на ул. „Опълченска“ в самия център на София, където го познавали като особено избухлив и заядлив, готов на всичко за пари.

Възрастните хазяи пък били грубо манипулирани и шантажирани, защото сключвали договори за по 200-300 лв. на месец с хора с подменена самоличност, често български турци или сирийци, които се представяли или за студенти, или за предприемачи, които ще правят бизнес в България.

Едва след като договорите за наемните отношения вече били сключени и самотни баби и дядовци отдавали своите апартаменти под наем, започвала истинската измама. Там се настанявали по 15-20 бежанци, а Петър бил основният координатор, тъй като имал опит с подправка на документи за самоличност. Той бил известен на столичните полицаи като постоянно трениращ във фитнес залите и организиращ нелегални гонки с коли.

Източници от специализираните служби разкриха, че в странната верига особено място заемала Елисавета Ч., която била активистка на голяма партия в Пловдив. Дамата се опитвала да кадрува както в академичните среди, така и сред фирми, известни сред партийните функционери. Пикантна подробност от нейното минало е, че по времето на Константин Димитров - Косьо Самоковеца тя пребивавала в Холандия, където според запознати се занимавала със сводничество, а след като дошла в България, в няколко поредни изборни кампании купувала гласове в пловдивския регион.

Елисавета се да завърже контакти с местни бизнесмени и по времето на правителството на Пламен Орешарски твърдяла, че с ГЕРБ е свършено и въпреки протестите никога повече няма да се върне на власт. Елисавета имала скандална слава из Пловдив, но роднински връзки я свързвали с въпросния Петър. Нашите източници смятат, че тя се опитвала да му осигури „чадър“ с политически измерения.

Активистката била близка с няколко юристи от Пловдив, които се славели със защита на престъпници, ДДС измами, купуване на изпити из местните ВУЗ-ове и какво ли още не. Окуражен от нейното постоянно застъпничество и подкрепа, Петър постепенно разширявал своята дейност, като възрастни хора от кв. „Възраждане“ и „Красна поляна“ също попаднали в схемата за настаняване на десетки бежанци.

Разследващите се натъкнали на ужасяващи подробности – огромни сметки за вода и телефон, които никога няма да бъдат изплатени, и наемодатели, които били истински излъгани. Петър Т. се свързал с някои от босовете на престъпния бизнес в София. В групата бил бившият охранител на наш топ бизнесмен – ММА биячът Николай Т., който след като развалил отношенията си със своя бивш работодател, решил да се прехвърли към по-доходоносния бизнес с уреждането на бежанците.

Цялата група, която се занимавала с измамите, действала предимно вечер и била добре снабдена с множество СИМ карти за предплатени услуги към мобилни оператори. Апашите били въоръжени с боксове, бухалки и ножове, с които да се отбраняват в случай на нападение от конкуренция или някаква друга засечка.

В МВР са наясно, че след като чужденците престоявали около месец в столичните си квартири, те били свързвани с каналджии, които да ги отведат през западната граница по посока на Сърбия и Австрия.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари