Частен терен може да спре строителството на басейна в Парка на младежта

4
Защо ще плащаме два пъти едно и също нещо за басейна?
Защо ще плащаме два пъти едно и също нещо за басейна?

Защо ще плащаме два пъти едно и също нещо за басейна?

Поредни критики към общинската администрация отправиха съветниците от СДС - Русе по повод предложенията за утрешната сесия на Общинския съвет. Една от основните теми, която е предизвикала разнобой и по време на постоянните комисии, е увеличаването на капитала на „Общински пазари“ заради недостиг на средства за изграждането на плувния комплекс в Парка на младежта.

Съпредседателят на групата на СДС Станимир Станчев припомни с документ, че през октомври 2022 г. са били поискани допълнително 250 000 лв. от общинския бюджет за проектиране и изграждане на топлопровод и абонатна станция за топлозахранване на бъдещия басейн. Те са гласувани на сесията през ноември 2022 г. Сега отново се иска увеличаване на капитала на дружеството, само че с 500 000 лв. общински пари, отново за същото нещо – изграждане на топлопровод и абонатна станция за топлозахранване на плувния басейн, предава Русе Медиа.

„Явно парите не стигат, за което предупредихме навремето. Колко пари още ще трябва да се дават за басейна? Всичко това потвърждава тезата, че се работи за дестабилизирането на „Общински пазари, каза Станчев. И припомни, че това предложение е било отхвърлено и от водещата комисия по икономика, и от комисията по законност.

Съпредседателят на групата на СДС Елеонора Николова коментира, че басейнът е трябвало да се изгради там, където е имало разрешение за строеж – до мола. Вместо това се разрушава Паркът на младежта, докато в същото време на терена до мола общината иска да направи нов парк. По думите на Николова има индикации, че част от басейна в парка се изгражда всъщност върху терен на частен собственик и това ще спре строителството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    19
    Закрити басейни
    за тренировки трябва да има във всеки квартал , без да е необходимо да са на цената на Гранд хотел. За деца и младежи - безплатно !
  • 6
    18
    Иначе
    Закритият плувен комплекс Спарки/Димитровец ,отгледал поколения русенски плувци и шампиони , който не фунционира от няколко години ,поради необходимост от ремонт, беше продаден от ЧСИ за 120 000 евро - цена за тристаен апартамент. И няма тенденця да заработи отново.
  • 1
    17
    Пънчи
    Искам да си крада,оставете ме на мира и гласувайте пак за мен!
  • 9
    16
    Драганова
    Елеонора Николова може и да има известно основание в случая, обаче тя пък е последният човек, който да дава акъл, защото все още има много хора в Русе, които помнят как тя говореше едно, а вършеше друго като кмет на Русе. Прибъразано преасфалтира много улици, които наскоро след това бяха наново разкопани, защото не беше питала ВиК дали не са планирали ремонти. Хвърли една маса пари, за да се вдигне рейтинга и да я преизберат като се кълнеше, че е "стопанката на Русе" и никога няма да предаде русенци. Наскоро след това замина като депутат от СДС в София и после стана председател на БорКор- абсолютно излишна и провалена структура, която не само не разкри корупционни практики, а успешно замете данни за престъпления на хора от ГЕРБ и СДС, изобщо беше в полза на мафията. Тъй че, госпожа Елеонора Николова да замълчи и най-добре да напусне изобщо Общинския съвет и политиката! А не би било лошо и да бъде разследвана...
  • 10
    15
    мнение
    Пенчо, Пенчо - всичката ти работа е такава ! Ходи си на село и ни отърви от присъствието си !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари