Чашата е преляла отдавна в Русе

9
Недоволство в Русе заради изграждането на леярна
Недоволство в Русе заради изграждането на леярна

Недоволство в Русе заради изграждането на леярна

Недоволство в Русе заради намерение на испанска фирма, която иска да изгради леярна. Предвижда се производство на детайли от въглеродна и неръждаема стомана чрез топене на скрап от черни метали.

Хората в града са особено чувствителни по отношение замърсяването на въздуха. През последните години имаше редица протести срещу друго подобно производство, което замърсява въздуха в града. Вчера се проведе и обществено обсъждане.

„Категорично не искаме да има леярна в очертанията на града. Не е нужно човек да бъде специалист, за да знае, че топенето на скрап от черни метали, за да се произведат детайли от въглеродна и неръждаема стомана, носи отровни миризми и газове, които замърсяват природата”, каза една от недоволстващите, предаде NOVA.

„Фирмата е санкционирана за допуснати грешки по време на строителството. В рамките на обсъждането вчера кметът на града ясно и категорично заяви, че това е недопустимо да се случва, особено след проведена среща, на която е дискутирано и че няма да има такъв тип производство, което е много близко до производството на друга фирма в града”, заяви зам.-кметът на града Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук