Чарлз III "се разходи" из улиците на Габрово

1

100 години навъртя Карнавалът на хумора и сатирата в Габрово

Наследникът на шумната и пъстра "Олелийня" и тази година крие много изненади. Местните хора се шегуват, че фестивалът е на 100+ години. Най-ранният исторически документ за фестивала датира от 1923 г. - снимка на карнавалния оркестър "Крачун и Малчо".

"Габровският карнавал е на има-няма 100+ години. Подготвили сме много карнавални картини, тази година те са над 70 - много богато шествие, и изненадата, че тази година ще има цели четири котки. Имаме много ретроспекции на картини от 1960-а, от 70-а, въобще искаме да покажем карнавала в неговото пълно многообразие и разнообразие", заяви Светослав Славчев, режисьор на карнавала на хумора и сатирата, предаде БНТ.

Хиляди хора от цялата страна се стекоха в града на хумора и сатирата. Кулминацията на карнавала е довечера със секцията за политическа сатира.

"Когато се смеем на политиците, всъщност се смеем на себе си. Те са такива, понеже и ние сме такива и това не трябва да го забравяме. Те са проекция и функция от нашия избор", напомня Ангел Иванов, сценарист на карнавала.

"Доста са политиците, ама те нещо и в парламента станаха доста партиите, така че не бива да пропуснем никого - на всеки да сипем по нещо. Така че, ако някой е пропуснат - извиняваме му се, но не е актуален в момента", допълва Светослав Славчев, режисьор на карнавала на хумора и сатирата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари