Carrefour купува обектите на Billa в Румъния

0
Румънското подразделение на Carrefour ще поеме мрежата от 86 супермаркета на Billa в страната
Румънското подразделение на Carrefour ще поеме мрежата от 86 супермаркета на Billa в страната

Френската търговска верига Carrefour купува супермаркетите Billa в Румъния от германската група Rewe, съобщава seenews, като цитира съобщение на френската компания.

В резултат на тази сделка Carrefour ще се превърне в пазарен лидер при търговията на дребно в северната ни съседка, съобщава Economic

Румънското подразделение на Carrefour ще поеме мрежата от 86 супермаркета на Billa в страната, които имат обща търговска площ от 83 хил. кв. метра и в които работят близо 3200 служители.

Чрез това придобиване Carrefour ще се превърне във водещ оператор на супермаркети в Румъния и ще подсили мултиформатните си предложения, за да служи по-добре на клиентите”, се заявява в официалното съобщение на компанията.

Двете вериги не разкриват стойността на сделката, но според местни медии тя е за около 100 млн. евро. За да бъде финализирана, сделката трябва да получи одобрение от антитръстовите регулатори в Румъния.

Billa оперира на пазара в Румъния от 1999 г. Както и в България, Rewe присъства на пазара и с дискаунт веригата Penny Market. През миналата година румънското подразделение на Billa е отчело печалба от 4,7 млн. леи (1,13 млн. евро) при оборот от 1,4 млрд. леи. Rewe ще запази собствеността над 167 магазина от веригата Penny, като този бизнес ще бъде управляван директно от Германия. От своя страна Carrefour присъства в страната от 2001 г., като за миналата година отчита печалба от 157 млн. леи и приходи в размер на 4,5 млрд. леи.

По-рано през тази година Rewe закри и част от обектите си в България, главно от веригата Penny. Другата марка на веригата – Billa обаче продължава да се разраства и често открива нови магазини.  

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари