Бюрото за контрол на СРС-та: Не е имало незаконни подслушвания през 2020

0
Приключва митът за незаконните подслушвания през 2020-а на всички протестиращи граждани, политици и журналисти, каза Десислава Атанасова
Приключва митът за незаконните подслушвания през 2020-а на всички протестиращи граждани, политици и журналисти, каза Десислава Атанасова Снимка: Sofia Photo Agency, архив

Докладът на Бюрото за контрол на СРС беше приет на парламентарна комисия днес

През 2020 г. не е имало незаконни подслушвания, сочи докладът на Бюрото за контрол на СРС-тата, който днес беше приет от парламентарната комисия за контрол на службите, предаде БНТ

В доклада е описано, че исканията и разрешенията за прилагане на специални разузнавателни средства са намалели в сравнение с предишни години. Намалели са и отказите, но е отбелязано, че контролът е станал по-ефективен, а заявителите по-прецизни.

Най-много заявления за СРС-та са подадени от Специализираната прокуратура за разследване на организирани престъпни групи. Съответно най-много разрешения за прилагане е издал Специализираният наказателен съд.

Управляващи и опозиция определиха доклада като обективен, но всеки със свой прочит.

Приключва митът за незаконните подслушвания през 2020-а на всички протестиращи граждани, политици и журналисти, каза Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Да, наистина може да са били законни СРС-тата, но те бяха разрешени в голямата си част, специално за протестите от председателите на Специализираните съдилища, каза Николай Радулов, народен представител от ИТН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари