Манолова предаде на Бойко Рашков документи, че са подслушвани

0
Манолова отново посочи, че първите разрешения за подслушване на хора от "Изправи се" са от 17 август 2020 година
Манолова отново посочи, че първите разрешения за подслушване на хора от "Изправи се" са от 17 август 2020 година Снимка: БГНЕС/архив

Председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова дойде в МВР да предостави документи за подслушване

и сигнали, постъпили в гражданската платформа "Изправи се.БГ". Срещата с вътрешния министър Бойко Рашков беше обявена за 12.00 часа, но беше отложена за по-късно заради продължаващото заседание на Министерския съвет, уточни Darik

"Ще предоставим документите, с които разполагаме и от които става ясно, че офисът на "Изправи се.БГ" е подслушван в продължение на месеци, каза Манолова пред журналисти на влизане в сградата. Едната преписка е по чл. 95 - подготовка за участие в преврат, въоръжено въстание, бунт, която се оказва, че и в момента е активна, т.е. лицата може и в момента да са подслушвани или във всеки един момент могат да бъдат закачени", добави Манолова.

Тя посочи, че другата активна и в момента преписка е по отношение на един от активистите на "Изправи се.БГ", който е и председател на партия "Волт" Настимир Ананиев.

От гражданската платформа съобщиха само за една активна преписка - тази срещу Ананиев.

Манолова отново посочи, че първите разрешения за подслушване на хора от "Изправи се" са от 17 август 2020 г.

"Ще представим всички тези документи, с които разполагаме, на вътрешния министър Бойко Рашков. Той вече обяви, че е разпоредил проверки и в службите, които прилагат СРС-та. Ще се информираме и за хода на тези проверки", каза Мая Манолова.

"Освен това носим и други сигнали, които постъпват в гражданската платформа "Изправи се. БГ", съобщи тя. Единият от тях е за купуване на гласове в Софийска област и за разпъван чадър и съдействие на ръководители на различни нива от МВР", каза Манолова.

Носим и сигнал за упражнен натиск от областен управител върху управител на болница за това кой да спечели определена обществена поръчка, добави тя и уточни, че става въпрос за ремонта на родилното отделение във Врачанската болница. Манолова посочи, че носят и сигнал за заплаха за убийство на първия избран кмет от "Изправи се.БГ" - на с. Славовица, която тази нощ пресякла опит за разтоварване на огромни количества боклук в нерегламентирано сметище.

Манолова определи санкциите на САЩ като „зелена светлина“ за борба с корупцията у нас

След срещата с Бойко Рашков, Манолова съобщи пред журналисти, че са предали документите, с които разполагат. Министърът ни увери, че проверките на службите, които прилагат СРС-та, продължават в момента и в хода на тези проверки ще бъде още веднъж проверена достоверността на документите, която предадохме, посочи тя. И добави, че в най-скоро време министърът е обявил, че ще оповести резултатите от тези проверки.

Относно двудневната визита на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши у нас, Манолова коментира, че това е ясен знак, че европейските институции и европейската прокуратура са разтревожени от ситуацията с нивото на корупция в България. Имаме информация, че тя ще се включи, ще бъде на ежедневния протест пред Съдебната палата, а тя ще даде брифинг в петък, добави Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари