Николай Радулов: Репутацията на МВР може да издържи всичко, защото е на нулата

1
Главният секретар на МВР ще повлече след себе си и премиера Денков, смята експертът
Главният секретар на МВР ще повлече след себе си и премиера Денков, смята експертът Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР ще повлече след себе си и премиера Денков, смята експертът

От няколко години репутацията на МВР и службите може да издържи всичко, защото е на нула и няма накъде да се срути.

Това мнение изрази пред БНР Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш главен секретар на МВР и бивш народен представител.

Мнението, че избори се печелят през МВР, не се налага сега, а от 30 години. Това е отчасти вярно. МВР има донякъде влияние по време на изборите. Когато брокерите на гласове са предупредени, те се скриват и изборният процес е малко по-приличен. Има значение МВР, но не е толкова дефинитивно, колкото се налага в обществото, коментира Радулов в предаването "Преди всички".

По думите му, виждаме главен секретар със зависимости - "този главен секретар го виждаме на снимките с престъпници". Той усеща, че няма как да остане на поста си и е излязъл в болнични, допълни експертът по казуса с Живко Коцев.

Николай Радулов вижда съвпадение на две линии – борбата за контрабандните канали между Таки и Паскал и "няма как при борба за канали, които дават десетки милиони месечно в частни ръце, при избори, които винаги се нуждаят от още пари, това да не се отрази в политическото пространство". За Радулов това е "съвпадение, което се дължи на общата криминогенна обстановка в страната".

"Всичко почна от разстрела на Алексей Петров. Сглобката е негова. Някои от лицата, които участват в цялата тази галимация, като министъра, са препоръчани от него."

Системата за сигурност е много болна и от години иска реформи, категоричен е Радулов.

Николай Радулов прогнозира, че нещата в МВР ще се развият по Станиславски – в първото действие на пиесата има пушка и до края тя ще гръмне.

"Има достатъчно основания главният секретар да влезе в едно процесуално дело. Той ще повлече след себе си и премиера Денков, който като човек, който го е убедил да твърди, че насила е закаран да дава показания, също подлежи на разследване."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Ххх
    Радулов ти пък като беше в МВР репутацията му беше под нулата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари