Бурята "Юнис" погуби 4 души в Полша

0
Стихията е повредила над 5 100 сгради
Стихията е повредила над 5 100 сгради Снимка: EPA

Стихията е повредила над 5 100 сгради

Бурята "Юнис" е причинила смъртта на четирима души в Полша, деветима са ранени, а над 400 000 домакинства са без електричество, съобщиха от полската гражданска защита, цитирана от БГНЕС.

Карол Кержковски, главен командир на държавната противопожарна служба, съобщи, че от събота досега екипите на пожарната са се намесили в близо 25 000 инцидента, причинени от бурята.

Той добави, че бурята е убила най-малко четирима души, ранила е девет други и е повредила 5 177 сгради.

От неделя сутринта 406 686 жилища в цялата страна са останали без ток, съобщи заместник-директорът на центъра за държавна безопасност Марек Кубяк, цитиран от полската държавна информационна агенция PAP.

Бурята "Юнис", която удари Северозападна Европа в петък с ветрове със скорост почти 200 км/ч на някои места, причини смъртта на най-малко 16 души в Европа, нанесе материални щети и прекъсна електрозахранването в стотици хиляди домове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари