Бурята "Пиа" достигна Румъния

14
Ветрове, виелици и сняг в северната съседка
Ветрове, виелици и сняг в северната съседка

Ветрове, виелици и сняг в северната съседка

Бурята "Пиа", която връхлетя Европа, достигна на 22 декември до Румъния. В страната са издадени оранжеви и жълти кодове за силни ветрове, виелици и сняг за цялата страна. Предупрежденията за опасно време са в сила до 25 декември, съобщи Romania 24, предаде Фокус.

Във високите части на Южните и Западните Карпати е в сила оранжев код за силни виелици. Според данните на метеорологичната служба в неделя (24 декември) между 3:00 ч. и 20:00 ч. във високите части на Южните Карпати (над 1500 м) ще има оранжев код, където ще се регистрира силна виелица, вятърът ще има скорости над 110-120 км/ч, видимостта ще е много ниска.

От неделя, от 20:00 ч. до понеделник, към 10:00 ч. във високите райони на Източните Карпати (над 1500 м) ще има силна виелица, вятърът ще има скорост над 110-120 км/ч, видимостта ще е много ниска.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари