Бури ни връхлитат утре

0
Температурите значително ще се понижат
Температурите значително ще се понижат

Очаква ни динамично време тази вечер и утре.

През нощта, с преминаването на студен атмосферен фронт, вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен до силен, съобщи Канал 3.

Температурите значително ще се понижат.

В Западна и Северна България на доста места ще се развива мощна купесто - дъждовна облачност и ще има интензивни валежи и гръмотевици, не са изключени и градушки на места.

През деня от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно над Източна България. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните ще са от 13-15 градуса в Североизточна до 19-22 градуса на места в Южна България.

Над планините ще бъде ветровито и с валежи, на много места интензивни и придружени с гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява и сняг. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м - около 4 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. След обяд на много места ще има валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 14-16 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 12-13 градуса.

Слънчев край на работната седмица

В четвъртък облачността над цялата страна ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, с тенденция до вечерта да стихне.

В петък ще бъде предимно слънчево, през деня вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 19 и 24 градуса, но сутрешните - между 3 и 8 градуса и на отделни места, главно в котловинните полета, ще има условия за образуване на слана. Привечер в петък от запад ще започне увеличение на облачността.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари