Бурен вятър обхвана Русе

1
През нощта, скоростта на вятъра в Русе е достигнала дори до 24 м/сек
През нощта, скоростта на вятъра в Русе е достигнала дори до 24 м/сек

Бурен вятър събуди Русе рано сутринта в изборния ден. Поривите на стихията дори пречеха на моменти на хората да се движат по улиците, направо отнасяха по-дребните предмети.

Зловещото виене не остави цяла нощ русенци да спят. Прострените дрехи по терасите на блоковете играеха шеметен танц под напора на стихията, предаде "24 часа".

Оставените на открити места вещи и бельо полетяха във въздуха, носени от стихията в различни посоки. Според служителите от Хидрометеорологичната станция на АППД, около 7 часа сутринта, по време на отварянето на изборните секции, вятърът бе със скорост 14 до 20 м/сек.

Вихрите бяха от запад-югозапад, уточниха метеоролозите. През нощта, скоростта на вятъра в Русе е достигнала дори до 24 м/сек. Това е станало около 21 и 38 часа в нощта срещу неделя, обясниха от Хидрометеорологичната станция. В началото на изборния ден, в Община Русе все още не бяха постъпили сигнали за паднали дървета, или отнесени покриви, съобщи шефът на местната дирекция за борба с бедствия и аварии Спасимир Димитров.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари