Бунт на чернокожите срещу лепенките

0
Чернокожите смятат, че лепенките са твърде бели, а това си е чист расизъм
Чернокожите смятат, че лепенките са твърде бели, а това си е чист расизъм

Шведски политик смята, че лепенките, произвеждани в страната му, са твърде бели и обвинява производителите в расизъм, пише BNews.

Паула Далберг от левицата е автор на новината за "расистките" лепенки, публикувана в личния й блог. Тя споделя, че се опитвала да намери прозрачен лейкопласт, за да изглежда нараненото място по-дискретно, но с разочарование заявява, че няма лепенки, близки до тена на кожата й.

Ева Фернвал, директор на аптека, в радио интервю се извинява, че няма лепенки, които да подхождат на новото шведско население (б.р тъмнокожите). Тя признава, че за съжаление наистина е малко неудобно, че не са помислили за това и заявява, че аптеките ще се опитат да се сдобият с доставчик на тъмни лепенки

Далберг определя всички лепенки  като расистки. Тя e и против понятието "норма на белотата", което в Швеция се използва за определяне дали белотата на лица на шведите е в нормални граници.

От медията, публикувала изказването на Далберг, иронично поднасят най-дълбоки извинения, че на фона на сайта е бял, но уточняват, че текстът е черен и смятат, че това би трябвало да отговаря на политическите възгледи на шведите. 

Тази история, според медията, показва как шведите се страхуват да не бъдат заклеймени като расисти. Авторът на статията също така обяснява защо завръщането джихадисти от IS, хора, които са най-вероятно масови убийци и изнасилвачи, получават право на жилища, социални грижи и държавни спонсорирани работни места.

Всичко друго би било расистко, отсича той отново с голяма доза ирония.

Източник: BNews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари