ЦИК назначи РИК - Русе

0
Желанията на партиите са разместени
Желанията на партиите са разместени

След като консултациите за съставяне на Районна избирателна комисия за Русенска област се провалиха, решението бе взето вчера от Централната избирателна комисия, предава Русе Медиа.

На местно ниво политическите сили не успяха да се разберат за зам.-председателските места, след като бяха издигнати три кандидатури за две места – на Ина Райчева от „Има такъв народ“, на Николай Братованов от ГЕРБ-СДС и на Стефан Бонев от „Демократична България-Обединение“, който единствен не е юрист.

ГЕРБ-СДС първоначално имаха намерение да отстъпят зам.-председател и да получат секретар, но след това се отказаха. ДПС пък искаха секретар, а ако не го получат, тогава настояваха за зам.-председател. До решение не се стигна и разпределението бе оставено на ЦИК.

ЦИК размести първоначалните предложения за ръководните постове и оформи състава на РИК-Русе.

Председател за трети път тази година е Милена Хинкова от „БСП за България“, за която спор на местно ниво нямаше.

Зам.-председатели са Ина Райчева-Цонева от ИТН и Елиз Халил от ДПС, която първоначално бе предложена за секретар. Секретар пък става Николай Братованов от ГЕРБ-СДС, който бе предложение за зам.-председател. Извън ръководството, както и предишните пъти, остана IT специалистът Стефан Бонев.

Членове на комисията са: Ангел Стефанов и Дилян Николов от ИТН, Анелия Петрова и Миглена Ангелова от ГЕРБ-СДС, Екатерина Заякова от „БСП за България“, Стефан Бонев и Константин Станимиров от ДБО, Шейнур Еюб от ДПС, Станимир Бояджиев от „Изправи се! Ние идваме!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари