БСП издига Мая Манолова за кандидат-президент

0
Манолова е получила оферта и силна подкрепа от лобита в централата на Столетницата на „Позитано" 20
Манолова е получила оферта и силна подкрепа от лобита в централата на Столетницата на „Позитано" 20

БСП издига Мая Манолова за кандидат-президент, съобщи „Всеки ден".

Вчера стана ясно, че въпреки предварителните договорки за общ съюз между Корнелия Нинова и лидера на АБВ Георги Първанов за изборите наесен, такъв няма да има. Преди няколко седмици Манолова е получила оферта и силна подкрепа от лобита в централата на Столетницата на „Позитано" 20.

Шефът на столичната организация Калоян Паргов потвърди горещата новина с думите: „Да, всичко е възможно и не е изключено тя да бъде издигната като надпартиен кандидат". Причината за такова решение се крие в замразеното партийно членство на обществения защитник в редиците на БСП. Оказва се, че нямало необходимост Манолова физически да се върне в партията, за да получи номинацията на своите.

Вече упорито се говори, че е възможно кандидатпрезидентската двойка в червените да бъде представена още на събора под връх Бузлуджа в края на юли, началото на август, а за вице на бившата депутатка да бъде предложен Костадин Паскалев. Името на екс кмета на Благоевград е било спрягано допреди няколко седмици дори за евентуален кандидат начело на „Дондуков" 2, но след предложението към Манолова той може да се превърне в нейна подпора за вота наесен.

Междувременно стана ясно, че Корнелия и Първанов охладиха всички отношения помежду си, след вътрешнопартийния референдум на БСП. От него стана ясно, че макар 52 на сто от червените да искат коалиция именно с АБВ, масово членовете на Столетницата не биха подкрепили Първанов или Ивайло Калфин за президентството. По-късно от редиците на азбукарите пък скочиха остро на БСП, че ако досега били готови на диалог със социалистите, след тези резултати това не би могло да се случи. От няколко дни пък ръководни фактори в Столетницата намекват, че кандидатът им за държавен глава ще е тясно свързан с партията и че ще е силно разпознаваем, което допълнително подхранва информацията, че омбудсманът е именно техният избор.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари