Брокерските къщи в Русе подлудяха!

3
Агнециите за недвижими имоти извиват ръцете на купувачите. Завзели са целия пазар
Агнециите за недвижими имоти извиват ръцете на купувачите. Завзели са целия пазар

Тази годината сключените сделки за покупка на имот в страната спадат спрямо миналата година, показват данните на Агенцията за вписванията. В същото време ипотеките отбелязват ръст от близо 30%.

Според експертите това се дължи основно на привлекателните оферти на банките. Те посочват, че лихвените проценти намаляваха постепенно в последните две години.

Спадът на сделките се дължи основно на бързо покачващите се цени на новото строителство в големите градове, което кара клиентите да се колебаят и по-бавно да избират жилище.

В топ 5 на местата с най-много сделки за периода са големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Брокери на недвижими имоти споделят, че по-голям е делът на хората, които купуват първо жилище през тази година.

Същевременно Анелия Василева днес се оплака в редакцията на Dunavmost.bg, че брокерските къщи в Русе изкуствено завишават цените на апартаментите.

"Статистиките сочат едни данни, но брокерските агенции подлудяха. Извиват ръцете на купувачите. Завзели са целия пазар. Обикновен купувач не може да осъществи никакъв контакт със собственик. Какво да правим?", оплаква се г-жа Василева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари