Британският екоминистър подаде оставка с обръщение към Сунак

1
Проблемът не е, че правителството е пренебрежително към околната среда, проблемът е, че вие, г-н премиер, просто сте незаинтересован, казва Голдсмит
Проблемът не е, че правителството е пренебрежително към околната среда, проблемът е, че вие, г-н премиер, просто сте незаинтересован, казва Голдсмит Снимка: Фейсбук

Проблемът не е, че правителството е пренебрежително към околната среда, проблемът е, че вие, г-н премиер, просто сте незаинтересован, казва Голдсмит

Британският държавен министър на околната среда Зак Голдсмит подаде оставка днес, заявявайки, че Великобритания е загубила претенциите си за водеща роля в световен мащаб в областта на климата, а министър-председателят Риши Сунак е "незаинтересован" от проблемите на околната среда, предаде Ройтерс.

Голдсмит е смятан за съюзник на бившия премиер Борис Джонсън, което го прави противник на Сунак в дълбоко разделената управляваща Консервативна партия.

"Проблемът не е, че правителството е пренебрежително към околната среда, проблемът е, че вие, г-н премиер, просто сте незаинтересован", каза Голдсмит, който е член на горната камара и заема поста държавен министър отвъдморските територии, Общността на нациите, енергетиката, климата и околната среда.

За момента канцеларията на Сунак не е коментирала оставката на Голдсмит.

Великобритания "видимо се е оттеглила от световната сцена и е загубила лидерството си в областта на климата и природата", се казва в писмото за оставка на Голдсмит, публикувано в Туитър.

Днес малко след оставката на Голдсмит правителството обяви нов многомилионен фонд за създаване и възстановяване на богати на диви животни местообитания, предаде БТА.

Някои от съюзниците на Джонсън са все по-критични към правителството, откакто той подаде оставка от парламента по-рано този месец в знак на протест срещу доклад, който установи, че умишлено е подвел законодателите по въпроса за нерегламентираните купони на "Даунинг стрийт" по време на най-строгите ограничения заради КОВИД-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари