Божидар Димитров: Трябва да дадем гражданство на бесарабските българи

0
Според Божидар Димитров тези българи могат много лесно да се климатизират у нас и да си намерят работа
Според Божидар Димитров тези българи могат много лесно да се климатизират у нас и да си намерят работа

Сега ще се разбере дали сме народ или мърша. Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 историкът Божидар Димитров, който бе поканен да коментира темата за бесарабските българи, които искат да се върнат, за да избягат от напрежението в Украйна.

По думите му тези българи могат много лесно да се климатизират у нас и да си намерят работа - в София, Бургас и Варна. От нас зависи дали ще ги посрещнем с омраза и ненавист или като хората, допълни Божидар Димитров. Според него провокациите по отношение на бежанците са дошли от единични случаи, когато някои от тях са нарушили реда с, по неговите думи, неприлични движения.

Затова Димитров е на мнение, че тези хора не заслужават да бъдат настанявани в лагери, а в хотели, като семейните по морето например. „Имаме огромни военни градчета“, предложи още той. "Трябва да облекчим процедурите и да им даваме българско гражданство", настоя историкът.

"Бесарабските българи говорят с лек тракийски акцент, както говорят бургазлии, както и някои бургаски телевизи“, пошегува се Божидар Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари