Божидар Божанов уличи в лъжа Корнелия Нинова

0
Божанов е бил единственият представител на партия при отварянето на изходния код за парламентарните избори
Божанов е бил единственият представител на партия при отварянето на изходния код за парламентарните избори Снимка: БГНЕС

Божанов е бил единственият представител на партия при отварянето на изходния код за парламентарните избори

Народният представител от „Демократична БългарияБожидар Божанов разобличи лидера на БСП Корнелия Нинова, която в сутрешния блок на bTV на 5 декември го упрекна в лъжа, че е бил единственият от парламентарните партии на представянето на изходния код за машините за гласуване в навечерието на изборите, предаде БТА. В единадесетата минута на участието ѝ, след реплика на водещия Божанов казва: "Бях единственият представител”, а Нинова отговаря: “Лъже! Давайте да говорим за по-сериозните неща в държавата.”

Божанов получи протокол от Министерството на електронното управление, който удостоверява, че на 28 септември при отварянето на изходния код за парламентарните избори на 2 октомври той е бил единственият представител на партия. Прилагаме документа без втората му страница с подписите, които са лични данни.

Ето и пълния текст на опровержението на Божидар Божанов:

В понеделник Корнелия Нинова каза по bTV, че лъжа, че съм бил единственият представител на партиите при предоставянето на изходния код на машините. От БСП също били пратили някой Пламен.

Освен че в регистъра на ЦИК БСП изобщо нямат регистриран представител, поисках от Министерството на електронното управление в качеството си на народен представител протокола от въпросното предоставяне на кода.

Прилагам го тук, за да е ясно, че не аз, а Корнелия Нинова не казва истината. Дали са я подвели партийните кадри или съзнателно е решила да подведе зрителите, не е важно. Важното е да работим с факти, особено когато искаме доверие от хората.

Това, че единствено аз бях (заедно с представители на ОССЕ) там в този ден не е повод за гордост. Но показва лицемерието на хартиеното мнозинство, което твърди, че не вярва на машините, но не е направило никакво усилие да разбере защо може да им вярва; което казва, че трябва да се броят разписките, но неговите представители в ЦИК блокират пълния следизборен одит на разписките.

Обвинението от г-жа Нинова е само един щрих от цялата дискусия, в която имаше много малко факти от тяхна страна и много внушения и измислици. Тази е само още един пример.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари