Боян Дуранкев: Защитават се корпоративни интереси на трима олигарси в България

2
Експертът коментира протеста на енергетиците
Експертът коментира протеста на енергетиците Снимка: БГНЕС

Експертът коментира протеста на енергетиците

Това, което правителството предлага за развитието на този подсектор в сектор "Енергетика", е повече от свръхоптимистично. Повече не може да се иска. Това коментира по Радио "Фокус" икономистът проф. Боян Дуранкев след като вчера правителството прие Плана за справедлив преход.

"Отчитаме, че има глобално затопляне, че трябва "зелен преход“ и че даже трябва нова атомна централа, ако искаме да решим енергийния проблем на България“, поясни той.

"Що се отнася до формата на протеста, без колебание тя е напълно неприемлива. Не става дума за масово излизане на тези, които работят в сектора. Вероятно става дума за защита на корпоративни интереси на около трима олигарси в България“, смята проф. Боян Дуранкев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари