Боян Балев: При висока активност Румен Радев ще спечели на първи тур

0
Той бе категоричен, че няма нищо вярно в твърденията, че президентът разделя БСП
Той бе категоричен, че няма нищо вярно в твърденията, че президентът разделя БСП Видео: NOVA

БСП се регистрира за президентските избори днес. Но от столетницата подкрепят Румен Радев за втори мандат

"Винаги се регистрираме, това е стандартна процедура. Изненадан съм от критиките към служебното правителство от някои партийни функционери. Ние твърдо подкрепяме президентската двойка Румен Радев - Юлияна Йотова", това каза" по NOVA NEWS Боян Балев, член на НС на БСП.

Той бе категоричен, че няма нищо вярно в твърденията, че президентът разделя БСП.

"Аз мога да твърдя това, защото следя процесите в партията отвътре, докато за господин Методиев тези процеси са външни. Няма никакъв разнобой по отношение подкрепата за президента", добави Балев.

Според него партията трябва да даде знак за промяна след тежките изборни загуби и е нужно да се излезе по различен начин, не само по отношение на листи и лица, и за програмата.

"Най-малко имаме общоевропейски проблем с инфлацията и с енергийната криза, които ги нямаше в началото на годината, което трябва да бъде отразено", смята социалистът и допълни, че нашата икономика се развива изключително бавно и имаме много проблеми, които се задълбочават.

Боян Балев смята, че щеше да бъде много по-добре, ако имахме редовно правителство, което да внесе Плана за възстановяване и развитие и в момента забавянето е голямо, а самият План през април е бил негоден за внасяне.

"Трябва да търсим вариант централите на въглища да бъдат затворени с възможно най-късна дата, но трябва да се изпълнят поетите ангажименти за зелената сделка. Нужен ни е редовен кабинет и работещ парламент", каза още Балев.

Според него по отношение на енергетиката берем плодовете на бездействието в последните години, през които караме с мощности, построени преди 1989 година.

За члена на НС на БСП Румен Радев има успешен мандат, което е мнение на хората, и има подкрепа не само от ляво, но и на негласуващи за БСП.

"Победата не е сигурна, но всичко зависи от избирателната активност. Ако е висока, Румен Радев ще спечели на първи тур, но ГЕРБ-СДС са сериозен опонент и при ниска активност ще има втори тур", смята Боян Балев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари