Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив

0
Така днес зрителите в "Ехро Tel Aviv" два пъти чуха българския химн
Така днес зрителите в "Ехро Tel Aviv" два пъти чуха българския химн Снимка: БГНЕС

Боряна Калейн спечели титлите на топка и на лента, както и бронзов медал на обръч на финалите на отделните уреди при жените на Европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел)

Така днес зрителите в "Ехро Tel Aviv" два пъти чуха българския химн, предаде БТА. 

С две титли е и италианката София Рафаели - на обръч и на бухалки.

Калейн представи изключително силно съчетанието си с топка и с 35.350 точки взе златото.

Втора е София Рафаели от Италия с 34.250 точки, след като допусна грешка, а трета се нареди Дария Варфоломеев (Германия) с 33.750 точки.

Стилияна Николова остана четвърта, въпреки че показа отлична топка и беше оценена първоначално с 33.300 точки. Треньорският щаб подаде контестация, която беше уважена и оценката повишена на 33.700 точки, с което тя изпревари германката Маргарита Колосов. Николова остана на 5 стотни от третото място.

На обръч Калейн изигра много добре композицията си и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб веднага подадоха контестация, но тя беше отхвърлена от съдиите.

Втората българка Стилияна Николова допусна грешка и се нареди осма с 30.500 точки.

Европейска шампионка на уреда стана италианката София Рафаели с 36.000 точки, а втора е победителката в многобоя от вчера Дария Атаманов (Израел) с 34.900 точки.

На бухалки и двете българки допуснаха грешки. Стилияна Николова се нареди пета с 32.450, а Боряна Калейн игра много артистично, но имаше изпускане на уред извън терена и с 29.100 точки остана на осмата позиция.

Италианката София Рафаели взе второ злато с 34.550 точки, сребърна медалистка е Даря Атаманов (Израел) с 34.250, а германката Дария Варфоломеев се нареди трета с 33.150 и се окичи с второ бронзово отличие от финалите.

Боряна Калейн спечели златото и на последния финал - с лента. Възпитаничките на Марияна Памукова излезе с последен стартов номер, но представи блестящо композицията си на народната песен "Излел е Дельо хайдутин" и беше оценена с 34.050 точки.

За Калейн това е трета титла след тази на топка и в отборната надпревара. Тя има още сребро в многобоя, бронз на финала на обръч и общо пет отличия.

Стилияна Николова игра отлично и получи 32.400 точки, което ѝ отреди четвъртата позиция. От българския щаб подадоха контестация, но тя беше отхвърлена.

Втора и трета на лента са съответно представителките на домакините Даря Атаманов с 33.750 точки и Ади Ася Кац с 32.600 точки.

Любопитното е, че двете българки откриха и закриха финалите днес, след като Николова беше с първи стартов номер на обръч, а Калейн с последен на лента.

България вече има девет отличия от шампионата - четири златни, два сребърни и три бронзови. Финалите на отделните уреди при ансамблите започнаха в 13.00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари