Борисов заяви официално: Най-добър вариант е свикване на Велико народно събрание

1
Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност
Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност Видео: Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов заяви на Министерски съвет, че трябва Слави Трифонов да направи правителство

Според него ГЕРБ се е представила блестящо на изборите, а управлението му било стабилно през годините. Борисов видимо е ядосан на избирателите тъй като говори с изнервен тон, а изложението му беше доста "разхвърляно". 

Той започна с това, че всички били омаловажили успехите на управляващата партия. "С чест и гордост сме си изпълнили абсолютно всички ангажименти и обещания. С нашия опит и експертиза сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност у другите политически партии. Някои стигат дотам, че след като похарчихме 150 - 160 милиона лева за избори, изпитват желание за още нови избори. Ние с удоволствие ще се явим и на такива. Но какъв е ефектът от това? Освен парите и времето, което ще се загуби, Европа работи по плановете за възстановяване, пандемията не е отшумяла.", разсъждава Борисов. 

"Сега имат стабилно мнозинство, те имат 200 гласа. Искат да хвърлят държавата в хаос. Мили опоненти, имате възможност да направите управлението. Тяхната игра ще е да предизвикат още хаос. Дет се вика ние носихме отговорност до изборите. Оттука нататъка "колегата политик" Слави Трифонов да излезе и да си поеме отговорност. Ние ше му предложиме, те няма да го изберат и ше дойде той наред. Най-колегиално го моля да почне да си прави състава на правителството, на мнозинството. Тежка и сложна задача. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласовете.  Ще им дам, ако трябва, десет дежурни депутати да ги подкрепят", заяви Борисов. 

„Вместо да се карат кой да е председател на НС, как да са конституирани комисиите, нека да влеземе, гласуваме за свикване на Велико Народно събрание, приемаме проекта на президента Радев за нова Конституция. И продължаваме напред. Останалото сме го гледали по времето на управлението на Пламен Орешарски, но сега ще е в по-лош вариант“, завърши речта си министър-председателят. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари