Борисов ще се срещне със синоптиците

0
15 милиона повече има и за БАН - сега не ги знам защо се карат с института, но ще се срещна с тях и ще видя, заяви днес премиерът
15 милиона повече има и за БАН - сега не ги знам защо се карат с института, но ще се срещна с тях и ще видя, заяви днес премиерът Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне със синоптиците, които вчера се обърнаха за съдействие към него с отворено писмо.

В него работещите в Националния институт по метеорология и хидрология се оплакаха от ръководството на БАН, че не им дава отпуснатите допълнително от правителството 15 млн. лв. и ги плаши да не протестират. Метеоролозите настояват да бъдат отделени от БАН и да са пряко на подчинение на МОН като второстепен бюджетен разпоредител.

"15 милиона повече има и за БАН - сега не ги знам защо се карат с института, но ще се срещна с тях и ще видя", заяви днес премиерът по време на отчета за спада на контрабандата на цигари на 5,8% за първото тримесечие на годината.

Коментарът му беше по повод отпуснатите допълнително суми от кабинета за институции и общини, за да онагледи, че благодарение на борбата с контрабандата има повече приходи за социални дейности и повишение на заплати в различни сфери.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари