Борисов реши да се подиграе с депутатите, демек с народа си

1
Как ли? Като предложи Цвета Караянчева за председател на новото Народно събрание
Как ли? Като предложи Цвета Караянчева за председател на новото Народно събрание Снимка: Фейсбук

Чухте ли, Борисов реши да се подиграе с депутатите, демек с народа си, преди да се оттегли от властта

Как ли? Като предложи Цвета Караянчева за председател на новото Народно събрание. Борисов е ясен, по-интересно е как ще реагира депутатката от Кърджали, която лидерът на ГЕРБ уязви така, както никой не е унижавал публично една жена. Ще видим останало ли е някакво достойнство в нея или отново ще приеме поредната гавра с честта й. Чудя се и що за мъж е съпругът й, щом търпи долнопробните подмятания по адрес на половинката си? И как ще гледа доубиването й по време на дебатите по кандидатурата й? Туй се нарича измекярство и не заслужава повече вниманието ни. Да се самоубиват, ако искат, все ми е едно.

Виж това с Даниел Митов е друга работа. ЕНП и Меркел правят последни опити да спасят кожата на Борисов. Изборът е премислен - кандидатът за премиер е образован, с опит в политиката и дипломацията, владее езици, абе с една дума европеец от главата до краката. Обаче има един проблем и то не маловажен.

От ДСБ, която го създаде и направи зам. председател, Митов отиде в партията на Миглена Кунева, а след това и в ГЕРБ. Два пъти е външен министър - в служебното правителство на Близнашки, а след това и във втория кабинет "Борисов". А сега няма шанс да му се отвори парашута, дори и да беше кандидат от друга партия, защото българите не обичат персони, които прескачат от една политическа формация в друга, водени не от идейни, а от лични кариеристични интереси. Затова сега ще му почешат егото и ще го пратят на депутатската скамейка.

Венелина Попова, журналист на свободна практика

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари