Борисов от Русе: Политиката ни е повече деца и работа за родителите

0
Борисов от Русе: Политиката ни е повече деца и работа за родителите
Видео: БГНЕС

"Нашата политика винаги е била да се раждат повече деца, да бъдат гледани по-добре, да бъдат възпитавани по-добре, да живеят в прекрасни условия. А през това време родителите да могат да работят. Защото тази държава без работа не може да се оправи. Само помощи и само "дай" от държавата няма да стане", заяви в Русе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той откри новата детска градина "Снежанка 2", която осигурява още 100 места за малчуганите. Борисов бе придружаван и от журналистката Диана Найденова, която пътува заедно с него в микробус за новото си предаване "Карай направо".

При откриването на градината кметът на Русе Пламен Стоилов припомни, че това е втората нова детска градина в рамките на месец, която се открива по проект, подкрепен от предишното правителство на ГЕРБ. Борисов допълни, че това е един от начините да се реши проблемът с недостига на места в детските заведения. "На практика с тия новопостроени детски градини, които преди две години си ги финансирахме, проектирахме и целево изпратихме пари към много градове, всички останали градове, с изключение може би на София, решават въпроса с местата в детските градини. Така че ние изпълняваме тази наша програма", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и изказването на Михаил Миков, направено във Видин, че ГЕРБ има вина за забавянето на Дунав мост 2. "За Мишо Миков ще ви моля да ме питате, ако е казал нещо преди 9, че в следобедните часове коментарите ми са излишни. Помните на Дунав мост 2, както и на АЕЦ-Белене имаше не три, а четири първи копки. Когато аз отидох на Дунав мост 2 във Видин, ви показах четири стърчащи колони. Абсолютно провален проект. Тогава поканих румънския премиер заедно с еврокомисарите от Румъния и България, отидохме при Барозу, молихме се както Никифор не се е молил навремето на Ахелой, и накрая, слава на президента Барозу, удължи ни с една година срока и знаете, че комисар Хаан последно беше казал, ако мога да мина пеша, ти осребрявам фактурата. И ние го прекарахме с джипката, тогава другият премиер на Румъния дойде, Понта, стиснахме си ръцете и тогава Румъния беше далеч след нас. Сега е далеч пред България, за съжаление", заяви Борисов.

По думите му основният политически опонент БСП се държи непрофесионално. "Днес пак чух за "Южен поток", че БСП щели да бъдат за строежа му по европейски правила. Те го спряха във всичките му части. Аз ви обяснявах и за финансите за какво състоянието са, парите, които трябва да се извадят от резерва, за да се разплатят. Те не излизат да отговорят по детайлите и точно каквото трябва, а казват - не, не е необходимо, всичко си е добре. Несериозна работа", каза още лидерът на ГЕРБ.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари