Борисов: Няма да боледувате дълго, имате да издържате цяла държава!

0

С висококвалифицираната работна ръка, в лицето на докторите и хирурзите и новата апаратура българите ще се убедят постепенно, че няма нужда да ходят да се лекуват в чужбина. Това обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Център за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания в Александровската болница.

На откриването във вторник присъстваха и министрите Петър Москов и Лиляна Павлова.

Не мога да не поздравя ръководството на болницата, да не изкажа радостта си, одобрението си - истински ми е приятно, че двамата министри с такъв синхрон, разбиране, усърдие поне по 14 часа на ден на работят”, заяви Борисов.  Той коментира, че в лицето на министър Москов е намерил "генератор" и "мотор", който да свърже идеите с парите, пише mediapool.bg

В тази аула можете да наблюдавате най-добрите ни специалисти. Апаратурата е най-добрата в света. Това го казват докторите, аз им вярвам“, каза още премиерът.

По думите му, с новата апаратура “лечението приключва с едно влизане в болницата“. “С божията помощ и вашата експертиза тези хора се връщат на работа, а ние като държава имаме нужда по-бързо пациентите да се връщат на работа“, заяви премиерът.

Центърът за ранна диагностика на онкологични заболявания е създаден в рамките на проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, като в него са осигурени 36 нови апарата. Инвестицията е за над 19 млн. лв., каза директорът на лечебното заведение д-р Костадин Ангелов. По думите му годишно през амбулаторните кабинети на болницата преминават 200 хиляди болни, като от тях 35 хиляди остават за лечение. 3000 от пациентите са били със злокачествено заболяване, допълни Ангелов.

Процесът на модернизация ще продължи, като през следващия програмен период ще бъдат оборудвани спешни центрове, филиали и отделения, каза министърът на здравеопазването Петър Москов. “В рамките на новия програмен период ще подкрепим реформите в спешната помощ със 160 млн. лв“., каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и посочи, че с парите освен ремонти ще се купят апаратура и 400 линейки.

Истински се радвам на двамата министри –Лиляна Павлова и д-р Петър Москов, защото работят в изключителен синхрон. Само мога да им пожелая да продължат така. Имат цялата ни подкрепа, както и вчера Кристалина Георгиева каза, че сме втори по усвояване. Най-добрите сме в Европа по изготвяне на проекти. Оптимист съм за бъдещето“, каза в заключение премиерът и пожела весели празници на всички.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари