Борисов не ми е оказвал натиск да "опраскам" Владимира Янева

0
Среща на тази тема с него не съм имал
Среща на тази тема с него не съм имал

Премиерът Бойко Борисов не ми е оказвал натиск да "опраскам" Владимира Янева.

Среща на тази тема с него не съм имал.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по повод поредния изтекъл запис на разговор между бившия шеф на ключовия Софийски градски съд Владимира Янева и освободената от там съдийка Румяна Ченалова, пише България Днес.

В него Янева казва, че Борисов бил казал на Цацаров да я "опраска".

"Разговарял съм с Владимира Янева до момента, в който срещу нея бе образувано досъдебно производство. Тя не е най-големият виновник в юридически, и в буквален смисъл за скандала "Червей", не тя го е забъркала. "Червей" е обслужвал нещо, което не може да бъде доказано по никакъв начин поради невъзможността да се докаже интервенцията в компютърните информационни системи на МВР, както и дали в резултат на интервенцията нещо е направено", каза още Цацаров.

Главният прокурор бе категоричен, че се е срещал и продължава да се среща с премиера, но среща на тема "Янева" не е имало, нито пък по някакъв начин премиерът го е натискал да "опраска" Янева.

Проверка е показала, че изтеклите записи не са в резултат на приложение на спецразузнавателни средства. За това няма да има и разследване по повод съдържанието на записите. Но пък има проверка за незаконен запис.

От думите на Цацаров стана ясно, че той подозира, че зад изтичането на записите стои Румяна Ченалова, макар и да не спомена името й. "На записа има две жени, един мъж и едно куче, което е най-добросъвестният участник. Янева излага факти, а другата жена е пестелива. Става дума за разговор, който е удобно накъсан на части, за да може да се произвежда съответната сензация. Нямам усещането, че записите са правени от Владимира Янева или от кучето", каза главният прокурор.

Цацаров припомни, че една от жените е подсъдима, а другата е обвиняема - засега. "Може би думата "засега" и в някои събития, които ще последват следващите седмици, се крие и една от причините за скоростното появяване на тези записи", посочи той.

Главният обвинител подчерта, че е поставен в "ужасяваща ситуация" от човек, който към момента е подсъдим, а тази "ужасяваща ситуация" се прехвърляла и върху премиера.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари