Борисов направи България трайно бедна, а сега иска да ни отнеме и надеждата

0
Бойко Борисов да говори за въвеждането на еврото у нас е като гладна кокошка просо да сънува в някой курник на Банкя
Бойко Борисов да говори за въвеждането на еврото у нас е като гладна кокошка просо да сънува в някой курник на Банкя Снимка: БГНЕС

"Бойко Борисов да говори за въвеждането на еврото у нас е като гладна кокошка просо да сънува в някой курник на Банкя. Аз като български политик в Европа мога да давам само съвети. Днес господин Борисов отново е заявил, че еврозоната е без алтернатива за България. Това е грешно и съветвам Борисов да се допита до по-грамотни финансисти, които работят в Европа и САЩ.

Като моя колега евродепутат професора по икономика от Сорбоната Бернд Луке. Освен бедност за народа и досъсипване на бизнеса, Еврото и Еврозоната ще донесат нечувани беди за България. Справка в Гърция. Защо? Защото еврозоната влиза в криза, в която тепърва ще гърмят нови икономики, като Италия примерно.

Защото в Еврозоната няма адекватна политика към кризата с банките и сега се затлачиха с нулеви лихви по депозити, което папагалски се копира и у нас. Защото Меркел командва Еврозоната, а тя води грешна антикризисна политика, която превръща Германия във великан, заобиколен от хилави джуджета. А България ще е най-хилавото. Защото еврозоната противоречи на националната логика на страните-членки и отнема национален суверенитет. А в случая България ще прилича на пускането на малко коте в клетка с гладни лъвове.

Борисов направи България трайно бедна, а сега иска да ни отнеме и надеждата за по-добро бъдеще от днешното сиво и мизерно настояще. Решението? България да има по-отговорни политици, които преди да слугуват на началниците в Брюксел и Берлин, да мислят за народа си. В случая вместо да мислят наготово за еврото, да се захванат с българската икономика.

Защото, когато държавата под ръководството на Бойко Борисов вече 10 години не произвежда почти нищо, освен добив на суровини, все тая с каква валута ще общуваш в подобна икономика. България заприлича на африканска държава като модел за развитие, а еврото е само средство и фискални параметри, които нямат отношение към съществения проблем. А и ЕС няма да приеме нова държава втора категория в клуба на богатите, преди икономиката на България да е показала траен висок ръст и ясни признаци на модернизация. Другото са фишеци на провалени политици и слагането на талигата пред коня, както му викат на село, включително и у Банкя...."

Автор: Николай Бареков, Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари