Борисов каза кой му е изпратил СМС-а

0
Янева искаше подкрепа от мен, а аз казах, че не мога да й дам никаква, подчерта Борисов
Янева искаше подкрепа от мен, а аз казах, че не мога да й дам никаква, подчерта Борисов

Есемеса ми го препрати съветник, вчера отидох във ВСС и казах всичко, което имах да казвам по темата, заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на НС в отговор на въпрос на медия за вчерашното му пребиваване във ВСС, предаде репортер на БГНЕС.

„Канеха ме и то многократно”, потвърди той . И припомни, че на 12 ноември 2015 г. по всички сайтове и медии е излязла информация, че Етичната комисия на ВСС ще го кани да го изслушва във връзка със записите на телефонни разговори между съдийките Румяна Ченалова и Владимира Янева. Това по един или друг начин непрекъснато се тиражираше, а аз в телефонен разговор с Лозан Панов съм обяснил, че съм готов да отида винаги, поясни Борисов. Когато вчера се повдигна отново тази тема, аз станах и отидох, обясних не на закрито заседание на етична комисия, а на открито - пред всички медии, защото заседанията се предават. Отидох, казах всичко, което имах да казвам по темата и си отидох, уточни той.

Лозан Панов започна да ме пита защо моята парламентарна група в парламента е гласувала по един или друг начин, продължи премиерът. На въпрос защо премиерът е пратил СМС на председателя на ВКС Борисов отговори: защото ми го препрати съветник.Той /ЛозанПанов - бел.р./, казаха ми сутринта, е казал: да извикаме пак Борисов на Етичната комисия, макар че той няма да дойде. На негово място аз не бих дошъл - такова нещо е казал Панов. И затова аз му го препратих есемеса, защото ние многократно сме комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало.

Не съм говорил с Цацаров /за Владимира Янева и нейното „опраскване”- бел.р./ и вчера пред ВСС, през всички медии го казах - нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито с който и да било от съвета съм говорил, по-ясно от това не мога да го кажа, категоричен бе Борисов. Тя се обажда, обажда, обажда и за първи и единствен път я приех , посочи Борисов, визирайки Владимира Янева. Искаше подкрепа от мен, а аз казах, че не мога да й дам никаква, подчерта той.

С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация, а на времето, когато го беше страх след една катастрофа , когато го бяха ударили, аз лично съм говорил с него да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи, посочи Борисов. Изпратих тогавашния главен секретар, мисля, и полиция, и да го охраняват, и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана, добави той.

Аз днес се видях и със Сашо Дончев, като председател на една от камерите - може да го потвърди, защото винаги сме имали добра комуникация с него, свързано с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара, призна Борисов. Оказа се, че и моите страхове и неговите страхове са плод на една интрига. Разбрахме се, стиснахме си ръцете и аз се надявам, че няма да имаме проблеми в това отношение. С времето всяко едно нещо си идва по местата, обобщи премиерът.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари