Борислав Цеков: Това правителство е сговор за усвояване на милиардите от Плана за възстановяване

2
Борците с мафията" влязоха в коалиция с "мафията" в името на тези милиарди, допълни юристът
Борците с мафията" влязоха в коалиция с "мафията" в името на тези милиарди, допълни юристът Снимка: Фейсбук

"Борците с мафията" влязоха в коалиция с "мафията" в името на тези милиарди, допълни юристът

Предоставянето практически на цялата власт от спечелилата изборите ГЕРБ на втората политическа сила ПП-ДБ, съчетано с коалиционна подкрепа за излъчено от двете формации правителство с втория мандат, е подмяна на вота на избирателите. В два поредни избора, гражданите на България потвърдиха своя вот на недоверие към ПП-ДБ и показаха, че НЕ искат управление, което да е доминирано от тях. Вместо това, те получиха управление, което е тотално доминирано от ПП-ДБ с подкрепата на ГЕРБ.

Това правителство ще бъде един политически хомонкулус. Отговорността за това е лично на г-н Бойко Борисов. Мотивите му са предмет на отделен анализ. Това не е нито национално съгласие, нито път за излизане от политическата криза. Това е сговор за усвояване на милиардите от Плана за възстановяване. Нищо повече и нищо по-малко.

"Борците с мафията" влязоха в коалиция с "мафията" в името на тези милиарди. Това ще донесе щети и на двете формации, но по отношение на ГЕРБ безпринципната колаборация с тези, които - по думите на самия ГЕРБ и Бойко Борисов - доведоха страната до финансов колапс и пр. - има потенциала да стане началото на края.

Все пак, успех на колаборацията. Но си запазвам правото да бъда силно скептичен, дори разтревожен от това, че нищо добро не очаква България.

Борислав Цеков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Кики
    Не чакайте милиарди. Това е кокал между гладни кучета подхвърлен от ЕС. Хартика. Като самолетите. Чист рекет на държавно ниво.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари