Болид с двигатели от Tesla подобри рекорда за скорост за електромобили

0
Electraliner подобри рекорда за скорост два пъти, като стана най-бързият в своя клас
Electraliner подобри рекорда за скорост два пъти, като стана най-бързият в своя клас

Електрически автомобил с двигатели на Tesla, наречен Electraliner подобри рекорда за скорост два пъти, като стана най-бързият в своя клас

Според правилата, установени от SCTA (Southern California Timing Association), за да се зачете рекорд за скорост, то се взима предвид средната скорост на разстояние от една миля (1.6 километра). Освен това превозното средство трябва да измине разстоянието и в двете посоки, пише Факти.бг.

Именно по тези правила електрически автомобил с двигатели на Tesla подобрява настоящият рекорд два пъти в рамките на един ден. Пилотът на модифицирания електромобил развива средна скорост от 351,15 километра в час, а след това и 369.1 километра в час. Предишният рекорд, 342,9 километра в час, се държи от 1997 г., но сега, съвременният Electraliner успя да го подобри два пъти за един ден.

Electraliner беше пилотиран от Джим Хугирайд , който вече има на сметката си рекорд за скорост, но с електрически мотоциклет - 327,6 километра в час. Що се отнася до самия автомобил, техническите му характеристики не се разкриват. Известно е само, че се задвижва от мотори от електромобили Tesla.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари