Бойко се похвали във фейсбук: С Катар ще правим съвместна компания в областта на храните

0

"Днес се срещнах с министъра на околната среда на Катар Ахмед бин Амер Ал Хумейди. Той предложи да бъде създадена съвместна компания - акционерно дружество, специализирана в областта на храните.

В дружеството се очаква да бъдат включени между 15 и 20 от най-добрите български компании, които произвеждат месо, плодове и зеленчуци.

С г-н Ал Хумейди се договорихме да бъде създадена и комисия от правителствени представители на България и Катар".

Доброто приятелството между държавите ни е предпоставка за задълбочаване на съвместната ни работа. Това съобщи във фейсбук преди минути премиерът Бойко Борисов.

В съвета за сътрудничество на страните от Персийския залив има голям интерес към българската продукция“, посочи г-н Мохамед Ахмед Алобейдли член на борда на директорите на Катарската търговска палата и Председател на Комитета по земеделие, съобщиха от пресцентъра на МС. Министър Ал Хумейди увери българския премиер, че Търговската палата на Катар ще бъде двигател за засилване на сътрудничеството и търговията между двете страни, както и че катарски фирми ще направият бързо проучване на българския пазар."

„Доброто приятелството между Катар и България е предпоставка за едно добро начало за задълбочаване на съвместната ни работа“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов. 

Двете страни изразиха надежда, че по време на утрешните срещи между катарската делегация и представители на български фирми, производители на плодове, зеленчуци и агнешко месо ще бъдат постигнати конкретни договорености.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари