Бойко Борисов: За пенсиите ще кажа следващата седмица

0
Вече сме готови с разчетите за това от първи септември да има увеличение на учителските заплати
Вече сме готови с разчетите за това от първи септември да има увеличение на учителските заплати Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че следващата седмица се очаква да има отговор на въпроса с пенсиите.

Борисов заяви пред журналисти преди началото на церемонията по връчване на наградите на КРИБ, в рамките на пролетния бал на работодателската организация, че следващата седмица се очаква да има отговор на въпроса с пенсиите, предаде БТА.

Вече сме готови с разчетите за това от първи септември да има увеличение на учителските заплати, допълни премиерът.

Той заяви, че ще поиска от хората и институциите да се поведе "осъзната битка в обществото срещу катастрофите и жертвите по пътищата" и визира не само глобите и контрола, но и подобряване на инфраструктурата, както и да има обществена нетърпимост към нарушителите на правилника.

Премиерът изрази благодарност на подалия днес оставка заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев за достойната, по думите на Борисов, постъпка и заяви, че за него случаят по тази тема е приключен.

Оцени, че е станал скандал, снимал се 2009 г., с жена си, в музея на восъчните фигури, ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията, сигурно много хора го правят, но в позицията, която заема той, разговарях и с Валери Симеонов, подаде си оставката, подписах я, коментира премиерът и посочи, че от всички кандидатури за поста Тенев е бил най-подготвеният.

В отговор на въпрос за призивите за оставка на вицепремиера Валери Симеонов Борисов заяви, че е реагирал по възможно добрия начин, за да могат да бъдат запазени принципите.

Премиерът информира, че в петък сутринта ще има среща с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Когато председателят на ВКС поиска среща с премиера, аз мога само да го поканя и да чуя какво ще каже, допълни Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари